## **PASTURE SUMMIT** AUTUMN EVENTS 2024



Pasture Summit is holding two on farm events this Autumn, hosted by farmers for farmers, with input from dairy sector specialists, sharing ideas and developments on achieving profitable dairy food production from grass. We're in the business of turning grass to milk to cash - it's our key competitive advantage. Our host farmers are focused on achieving strong bottom-line financial performance and growth. They will present their costs and returns and discuss their farm management strategy to drive profit now and into the future.

Outline Programme for Bay of Plenty Event	
THEME:	Profit, Pasture, Progression
DATE:	Wednesday 1 <sup>st</sup> May 2024
LOCATION:	Hosted by Jordyn Crouch & Isaac Algar in Ātiamuri
TIMING	SESSION DETAILS
9:30 to 10:00	Arrival, registration and morning tea
10:00 to 10:15	Welcome, introductions and why we are on this farm – Robert Ferris, Pasture Summit
(15 mins)	Orientation and H&S Briefing - Kevin McKinley, DairyNZ
10:15 to 11:15	SESSION 1: Business Goals and Financial Results
(60 mins)	<ul> <li>Background</li> <li>Business &amp; financial performance</li> <li>Industry benchmarks &amp; regional comparisons</li> <li>Growth strategy</li> <li>Host farmers, Jordyn and Isaac presenting, facilitated by Kevin McKinley, DairyNZ</li> </ul>
11:30 to 12:45	SESSION 2: Herd Reproduction
(75 mins)	Key management practices to achieve excellent reproductive results Session facilitated by Kevin McKinley, DairyNZ
	Science Team Presentation         Kevin Macdonald, Farm Systems Scientist         Dr Susanne Meier, DairyNZ Senior Scientist and herd reproduction specialist
	Our Journey with Herd Repro
	Host farmers, Jordyn and Isaac presenting
	BOP contract milkers to share herd reproduction strategy Presented by Josh and Fern Saunders from Armer Farms
	Open Q&A
12:45 to 12:50 (5 mins)	Key messages & wrap up – Olin Greenan, Pasture Summit
13:00 to 13:45 (45 mins)	LUNCH
13:45 to 14:45	SESSION 3: Equity Growth Pathways
(60 mins)	Panel discussion exploring equity growth pathways for young farmers wanting to progress in dairying.
	Session facilitated by Kevin McKinley/Paul Bird, DairyNZ